Fotogalerij nest Jessie x Finn

Na maanden van zoeken en uitpluizen van de gegevens in het Fokregister ZooEasy en Dogs Global hebben we dan eindelijk een keuze gemaakt met betrekking tot de reu(en) voor ons derde nestje. Eind december 2023 hadden Jessie en Thor (Thor Feranti The Gloucester NHSB 3019732) reeds samen kennisgemaakt en in januari 2024 zijn we naar Zeeland gereden voor een kennismaking met reu Finn (Fabio Balou v. Selihof  NHSB 3031711).

 

Jessie haar loopsheid kwam enkele weken vroeger dan verwacht en helaas was reu Thor "even niet beschikbaar". Op 27 maart zijn we daarom voor enkele dagen naar Zeeland geweest en is onze Jessie gedekt door Finn. Ze hadden samen direct de juiste klik: rennen, springen en spelen in de achtertuin. Heel mooi om te zien. 

Nu is het afwachten tot eind april 2024. Dan staat de echo ingepland waarvan we hopen dat deze de dracht zal bevestigen. In dat geval hopen we eind mei/begin juni de pups te verwelkomen. Nog even geduld hebben dus! 

 

Mocht ze toch niet drachtig zijn, dan gaan we de volgende loopsheid weer voor beide reuen. 

 


Finn (8 jaar) is eveneens een gezonde, lieve en vrolijke Drentsche Patrijshond met goede gezondheidsuitslagen. Finn heeft jachttrainingen gevolgd, is een echte gezinshond en gaat graag mee langs de fiets, hardlopen met zijn baasje of wandelen met de overige gezinsleden. Finn heeft nog nooit gedekt, dus nog geen nakomelingen. 
Elleboogdysplasie: ED Vrij
Heupdysplasie: HD A Norbergwaarde 27,5
Oogonderzoek op erfelijke aandoeniningen: ECVO Definitief Vrij

Exterieurkeuringen: Uitmuntend

 

Finn is een zoon van onze Roef Bo v.d. Ruyghewaert uit de combinatie met Balou Senna v. Selihof. Wij vinden dit een interessante reu omdat zijn moederlijnen ook weer overeenkomen met de moederlijnen van onze Rink v.'t Limburgsland. Zo hebben we toch een mix van foklijnen die we ook weer terugzien in onze eigen honden en waarvan we het karakter, gedrag en de werkpassie enorm waarderen.

 

Finn, geboren op 27 januari 2016 (8 jaar)

Finn (Fabio Balou v. Selihof)