Kennel Van Aarlehof

 

Onze honden:

In 1982 kwam de eerste hond, Anka (Heidewachtel), in ons leven en vanaf dat moment is zo'n trouwe viervoeter niet meer weg te denken in onze relatie. 

Onze voorkeur gaat echter wel uit naar het ras: De Drentsche Patrijshond.

Max heeft ons veel geleerd over het karakter van honden en dan met name het karakter van de Drentsche Patrijshond. Na Max is Roef in ons leven gekomen en toen wisten we het zeker: Eens een Drent, altijd een Drent!

Toen Roef in 2013 voor het eerst werd gevraagd voor een dekking (Sera van 't Limburgsland) was de keuze Dekgeld of een Pup zo gemaakt; onze grootste wens "een zoontje van Roef" kwam hiermee in vervulling!

Eind januari 2014 is Rink bij ons komen wonen en zijn we nu de trotse eigenaren van twee Drenten en genieten dagelijks van hun vriendschap en gezelligheid. 

 

In 2018 hebben we de knoop doorgehakt en gaan we voor onze andere, lang gekoesterde droom:
een kennel opstarten en af en toe een gelegenheidsnestje fokken met Drentsche Patrijshonden;
Onze kennelnaam Van Aarlehof is inmiddels goedgekeurd en de zoektocht naar een geschikt Drententeefje is inmiddels gestart. 

 

Op 16 april 2018 is ons gewenste teefje geboren bij Kennel the Gloucester! Vanaf eind juni 2018 woont Jessie Kietum the Gloucester in ons gezin en en ze is hier niet meer weg te denken. Drie schatten van Drentsche Patrijshonden, met ieder hun eigen unieke karakter en speciale trekjes, wat een weelde! Ze spelen samen, slapen samen, rennen door de boomgaard en op z'n tijd laten ze van zich horen als er mensen op ons erf komen. Ze doen veel samen, maar houden er ook van om alleen met de baas(jes) erop uit te gaan. Dat is dan weer quality time voor elke hond. 

We hopen in het najaar van 2020 ons eerste nestje te mogen verwelkomen. Wordt vervolgd!

 

Roef en Rink, bij de ingang van onze boomgaard