Foto-galerij nest Roef x Balou

 

Op 27 januari 2016 zijn de pups (2 teefjes en 4 reutjes) geboren uit de combinatie Roef en Balou. 
De pups groeien goed en moeder Balou is erg zorgzaam voor haar kroost. Het is weer geweldig om dit te mogen meemaken. 

 

Het mooie teefje Balou Senna van Selihof van eigenaar J.P.A. van de Zanden in Boxtel 

 

01-02-2016: De pups zijn nu 5 dagen oud en ze zijn heerlijk tevreden

12 maart 2016: Vanmiddag op visite geweest bij fam. V.d. Zanden van kennel
Van Selihof in Boxtel.
De pups van Roef & Balou zijn nu 6,5 week oud en volgend weekend verhuizen ze naar hun nieuwe eigenaar. Gelukkig hebben ze allemaal een "warm mandje" gevonden!

Wat een vrije hondjes en heerlijk van karakter! Ze zijn 'voor de duvel' niet bang!

 

==========================================

 

Maart 2016: De pups zijn verhuisd naar hun nieuwe baasjes. Helaas hebben we nog niet van alle baasjes een foto mogen ontvangen maar wie weet 'wat in het vat zit, verzuurt niet'. Onderstaand stellen we ze graag aan u voor:

 

Finn (Fabio Balou van Selihof)

 

Finn woont o.a. bij Kathleen in Zuiddorpe in Zeeland. 

Hij was binnen 2 weken gewend aan zijn nieuwe woonomgeving en heeft reeds de eerste puppy-cursus afgerond. 

Finn laat zich niet uit het veld slaan door oudere soortgenoten. 

Onderstaand Finn op de Fokdag, samen met zijn vrouwtje Kathleen. Voor beiden was het voorbrengen nieuw! Finn is al een mooi ontwikkelde Drent, een rastypisch mannelijk totaalbeeld. Nou dat vinden wij nu ook! Wij hopen Finn in de toekomst nog eens tegen te komen. 

 


Aslan (Fygo Balou van Selihof)

 

Aslan woont  bij zijn baasjes Marc en Monica in het plaatsje Lieshout in Brabant. 

Aslan hebben we ook weer teruggezien op de Fokdag in Kerkwijk. De keurmeester zag in hem een rastypisch mannelijk totaalbeeld; al goed ontwikkeld voor zijn leeftijd.

 


Favo (Favonius Balou van Selihof)

Favo is verhuisd naar Oss en woont samen met o.a. baasje Hennie. 

 

Maart 2016: Favo, de kleinste uit het nest!

Juli 2016: Favo, op deze foto's bijna 5 maanden oud en op vakantie op Texel. Het gaat prima met haar; ze is een vrolijke, lekker actieve, lieve en soms zeer ondeugende hond! 

Het gehoorzamen gaat steeds beter, echter andere honden in de buurt zijn vaak nog wel interessanter dan het baasje - maar ook dat gaat de goede kant op!

Haar baasjes beleven veel plezier aan haar en genieten dagelijks volop van en met haar.


Deo (Falco Balou van Selihof)

Falco heeft zijn nieuwe stek gevonden bij een familie in Arnhem. Zijn baasje Daniel stuurde ons onderstaande foto's. 

 

Februari 2017

Dit is Falco, roepnaam Deo. Hij is nu 1 jaar oud en het gaat uitstekend met hem. Deo is een vrolijke en actieve hond.  

Wij, Jo en Mirjam, vinden hem bijzonder veel op onze Roef lijken; vooral zijn koppie ziet er voor ons 'erg bekend uit' 

Onderstaand een foto van Deo, deelnemer op de Fokdag in Kerkwijk. Ook Deo werd beoordeeld als rastypisch totaalbeeld met een mannelijke uitstraling; hij heeft alleen een goed kosthuis... was een beetje te zwaar. Maar ook hij mag er zeer zeker wezen! 

 


Fenna (Fenna Balou van Selihof)

Fenna woont met haar nieuwe baasjes Paul en Cora in Etten-Leur. 

Met Fenna gaat het prima, ze is lekker enthousiast en actief. Ze heeft zich goed vermaakt op de puppy-jachthondencursus. Ze vindt haar huisgenoten zeer interessant; de katten, kippen en paarden. Ze rent graag door de tuin, maar gaat zelf niet verder dan haar poten de zwemvijver in.

 

Pup Fenna

 

 

 

 

 

 

 

Zomer 2016
Fenna op vakantie in Zweden

Als enigste teefje uit het nest was Fenna ook van de partij. De keurmeester oordeelde dat zij een vrouwelijke uitstraling had maar dat het rastypische totaalbeeld werd verstoord door het nog volop in ontwikkeling zijn van het lichaam. Ach, ze is ook maar pas net 2 jaar oud. Goed werk heeft tijd nodig! 

 

Fenna, op bijgaande foto's 4,5 jaar oud, geniet van haar leventje bij Kora en Paul. Haar baasjes zijn momenteel op zoek naar een Drenten-vriendinnetje voor Fenna maar zeker ook voor zichzelf 


Joep (Faust Balou van Selihof)

Ook Joep heeft een ander mandje gevonden. Hij woont sinds half maart in Rilland.
Onderstaand een foto van Joep, genomen tijdens op de Fokdag op 17 maart 2018. Joep is nog duidelijk "volop in ontwikkeling", maar dat gaat vast goed komen met deze knul. 

 


Fokdag 17 maart 2018Vandaag zijn 5 van de 6 nakomelingen (net 2 jaar oud) gekeurd op de Fokdag van de Vereniging De Drentsche Patrijshond. De keuring vond plaats in de hallen van Dogcenter in Kerkwijk (Zaltbommel). 
Keurmeester dhr. H. Schenk, onlangs zijn examen behaald, nam uitvoerig de tijd om de honden en het nest in zijn geheel te beoordelen. Helaas hadden we samen al heel lang moeten wachten om als laatste groep de ring te mogen betreden, waardoor enkele jonge reuen 'een beetje baldadig en rumoerig werden'.. Een jonge Drent houdt niet zo van lang wachten. Omdat er ook al werd opgeruimd in de keuringshal, hadden we besloten om de gekeurde honden alvast de ogen te laten druppelen voor het ECVO onderzoek en wachten "met slecht zicht" is ook niet bevorderlijk voor het geduld. Zijn oordeel:

Nest mist wat aan homogeniteit. In het algemeen mogen ze beter gehoekt zijn. Meeste honden zijn duidelijk nog niet af. Gedrag van een aantal honden kan beter. 

4 honden kregen een Zeer goed en 1 hond kreeg een Goed! 

Het was fijn om alle baasjes te mogen ontmoeten en de honden weer een keertje terug te zien. Ook waren de gezinnen trots en blij op hun viervoeter en dat is in ieder geval iets om supertrots op te zijn! 

 

Geduldig wachten in de ring....

 

Op bovenstaande foto's staat onze Roef; hij vond het allemaal weer prima en liet zich uitgebreid
keuren en beschrijven. 

 

Moedertje Balou met haar baas Jan v.d. Zanden. Helaas had ze iets te wild gespeeld met haar huisgenoten waardoor haar neus behoorlijk was beschadigd. Dat leverde haar een lager eindoordeel op: "Wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht". Erg jammer, maar gelukkig had ze er zelf geen problemen mee.