Max

Max (NHSB 2124695) was onze eerste Drentsche Patrijshond. 

Onze Max was geboren bij dhr. V.d. Zanden in Nijnsel op 20 april 1997 (heel toevallig ook de sterfdag van Anka) uit de combinatie Duuk (NHSB 2016165) x Tess (NHSB 1665808). Max was een dominante, zelfverzekerde reu, die zijn grenzen goed kenbaar maakte. "Respect voor elkaar" stond hoog in het vaandel bij Max.
 

Max, zomer 2006

Ook met Max heeft Mirjam veel cursussen gelopen. Van ringtraining, puppy-cursus tot Elementaire Gehoorzaamheid tot uiteindelijk GG-2 niveau. Max heeft ook op 2-jarige leeftijd deelgenomen aan de Clubmatch in Barneveld (1999). Hij behaalde een Uitmuntend, maar omdat Max een nogal gecompliceerd karakter had, leek het Mirjam beter om hem niet in te zetten voor de fokkerij. 

 

Paul (4 jaar) en Max (6 weken oud)

 

Naast de gehoorzaamheidscursussen bij KC de Kempen, afd. Oirschot, hebben Mirjam en Max ook nog een uitstapje gemaakt naar een KNJV Jachthondenopleiding. Helaas paste deze les-aanpak niet bij Max en hebben we samen de opleiding afgebroken op les 15. 

Eenmaal terug bij KC de Kempen zijn we nog jaren samen actief geweest in de Breitensport en in de Activiteitencommissie. Vele wandelingen, speurtochten en Paaspicknick-routes hebben we samen met enkele vaste leden uitgezet en gewandeld. Dit was t ware genieten!

 

Wandeling uitzetten in Zuid-Limburg

Op 9-jarige leeftijd kreeg Max behoorlijk veel last van zijn HD-klachten en om hem toch mobiel te houden, deden we met regelmaat enkele sessies Hydrotherapie bij Kempisch Dierenpension in Reusel.
Max had hier veel baat bij en hij bleef actief tot op zijn sterfdag

 

 Supergemotiveerd! 

 

 

Op 30 november 2010 hebben we Max helaas moeten laten inslapen. Max is ruim 13,5 jaar oud geworden.

 

Max: Echt een Drent waar je niet omheen kon (letterlijk en figuurlijk)!