Rink v. 't Limburgsland

Rink (NHSB 2946973) is onze derde Drentsche Patrijshond. 

Onze Rink is geboren op 05-12-2013 (!) in het plaatsje Nieuwstadt in de provincie Limburg bij Chris en Margo Wielders van Kennel Van ’t Limburgsland. Rink is een reu uit de combinatie van onze Roef Bo v.d. Ruyghewaert (NHSB 2828504) x Sera van ‘t Limburgsland (NHSB 2611683).  

 

5 april 2015: Rink v.'t Limburgsland, B.O.B. op Dogshow in Goes

 

 

Najaar 2015: Rink, op deze foto bijna 2 jaar oud

 

=================================

 

Op 31 januari 2013 is Rink bij ons komen wonen en samen met Roef genieten we elke dag opnieuw van deze vrolijke Drent. Zijn karakter is het best te omschrijven met de kernwoorden:

Lief, Aanhankelijk, Vrolijk, Leergierig, Gedreven en Werklustig, met ietsje een eigen willetje!

In de Natuurgeneeskunde past de omschrijving IMPATIENS bij Rink:

Rink gaat door 't vuur voor je, wil altijd werken, apporteert al 't wild,
maar kan zichzelf dus ook 'overtrainen'. 

  
  V.l.n.r.: Rink en Roef

Begin februari, toen Rink ongeveer 9 weken oud was, zijn Mirjam en Rink gestart met de Jachthondentraining.
Eerst hebben we samen de puppy-jachthondentraining bij de KNJV Jachthondenopleiding in Vught gevolgd en daarna plakten we nog een puppy-vervolgcursus bij AngelstoBe er achteraan. 
Begin september 2014 zijn we gestart met de Jachthondenopleiding voor Jonge Honden; een cursus die op diverse locaties gegeven wordt. Tot op de dag van vandaag gaan we met sprongetjes vooruit en hebben we er samen veel plezier in! 


 Volop aandacht voor 't vrouwtje

Eind augustus 2014 zijn Mirjam en Rink gestart met Showtraining bij KC de Kempen Geldrop. Elke week oefenden we een uurtje in groepsverband zodat Rink het showen onder de knie kan krijgen. Stilstaan, betast worden, tandjes kijken en keurig lijnen lopen in een beheerst tempo worden met regelmaat beoefend. Rink vindt het allemaal prima, alhoewel hij de voorkeur aan de jachttraining geeft .. 


Onder het motto: Eén Van 't Limburgsland start natuurlijk in .. Maastricht hadden we Rink ingeschreven op zondag 28 september. Hij behaalde in de Jeugdklasse een 2ZG waarmee we zeer tevreden waren.

 

Hij is nog enkele keren uitgebracht op een Hondenshow en de Reuendag, georganiseerd door de Vereniging De Drentsche Patrijshond. Veelal behaalde hij Uitmuntend, maar alleen als hij er echt zin in heeft! Rink is toch echt liever actief in het bos en in de velden. 


Wordt vervolgd!


                               
Mirjam en Rink in het midden op de Dogshow in Maastricht