Roef Bo v.d. Ruyghewaert

Roef (NHSB 2828504) is onze tweede Drentsche Patrijshond. 

Onze Roef is geboren op 18-02-2011 in het plaatsje Grijpskerk in de provincie Groningen bij Tineke v.d. Feijst en Jans Middeljans van Kennel Van de RuyghewaertRoef is een reu uit de combinatie Oscar Phébe van Groevenbeek (NHSB 2635613) x Bo v.d. Heidehoogte (NHSB 2495519). 

 

Roef Bo v.d. Ruyghewaert, op bovenstaande foto's 7 jaar oud

  Roef september 2013

 

Begin april 2011 kwam Roef in ons gezin wonen. Een geweldig hondje dat vanaf dag één al niet meer is weg te denken bij ons. Een voltreffer! Enkele kenmerken van zijn karakter zijn:

Gevoelig, Aanhankelijk, Vrolijk, Levendig, Intelligent en Werklustig!

In de Natuurgeneeskunde past de omschrijving ELM bij Roef:

Roef wil altijd voor je werken, ook al laat je hem 20x hetzelfde doen, hij blijft voor zijn baasjes gaan; hij is heel plichtsgetrouw, maar kan zichzelf dus ook 'overtrainen'. 

 

  
Roef op 8 weken leeftijd

 

Vanaf 9 weken leeftijd zijn Mirjam en Roef gestart met jachttraining bij de KNJV Jachthondenopleiding in Vught; eerst de Puppy-cursus en de Jongehonden-training bij trainster Willy Cillekens en daarna door naar de Gevorderden-groep onder leiding van Dirk Huisman. Tot op de dag van vandaag lopen we nog cursus, zowel in Vught alsook in Sevenum en naast de trainingen zijn we beiden met veel plezier enkele uren per week samen bezig om ons nog meer te bekwamen in de jachtdisciplines. In het wedstrijdseizoen nemen we met regelmaat deel aan KNJV-proeven met (meestal) een prima resultaat.

 Jachttraining najaar 2012

 

Naast de jachttrainingen hebben Mirjam en Roef ook nog een klein jaartje Showtraining gedaan en hebben reeds aan diverse dogshows deelgenomen. Roef zijn eerste show was in februari 2012 in Eindhoven (1ZG) en in datzelfde jaar waren ze ook nog te zien in Leeuwarden, Goes en Arnhem. Telkens behaalde Roef 1U en in juni 2012 kon Mirjam zijn eerste titel aanvragen: Nederlands Jeugdkampioen 2012. Wat waren zijn baasjes en de fokster Tineke v.d. Feijst trots op hem.

Tot op de dag van vandaag is Roef nog regelmatig te bewonderen op één van de hondententoonstellingen, clubmatches en Fokdagen in Nederland en misschien… gaan Mirjam en Roef ook nog weleens de grens over om deel te nemen aan een Internationale Dogshow. Wordt vervolgd. 

Roef september 2013

 

Een andere hobby van Mirjam en Roef is samen fietstochten maken. Heerlijk draven langs de fiets, aangelijnd of los
(’t maakt Roef niet uit), maken ze kilometers. Zodra de fiets tevoorschijn komt, glinsteren Roef z’n oogjes.

 

Tot slot; atletisch kan Roef ook zijn. De hindernissen van de discipline Breitensport worden allemaal met gemak en veel plezier afgewerkt. 

 

Roef: Een multifunctionele hond dus!

 

Na 't zwemmen nog even 'n knuffelmomentje (Roef 5 jaar)