Foto-galerij nest Roef x Nina

 

Op 4 oktober 2016 zijn de pups van onze Roef en Nina Eefke v.d. Meerpoel geboren bij kennel Van de Meerpoel in Someren. 4 reuen en 3 teefjes kwam in de vroege ochtenduren op de wereld. Mirjam had dit maal het geluk dat ze bij de geboorte van de hondjes aanwezig mocht zijn. Dit was echt helemaal TOP en VOLOP GENIETEN!
 

De drie teefjes, nu 1 week oud

De vier reutjes, op de foto 1 week oud

=============================================

 

Eind november 2016 is de verhuizing van de pups begonnen. Allemaal hebben ze een nieuw 'warm mandje' gevonden en graag stellen wij ze aan u voor:

 

Yancko Nina v.d. Meerpoel (BAS)

 

Bas heeft zijn mandje verplaatst en wel naar Noordwijkerhout. Hij woont daar samen met zijn baasjes Robert en Sibilla, hun Hollandse Smoushond en 7 katten. Zijn baasjes vinden Bas een geweldig leuke en heel slimme pup. Bas past zich zeer goed aan en gaat ook al naar de puppycursus.

 

Enkele foto's van Bas, gemaakt in januari 2017, met dank aan zijn baasjes.  

Na de eerste verjaardag, 4-10-2017, nog een berichtje ontvangen over Bas. Zijn baasje Robert schreef ons: Bas is een zeer leuke levendige alerte vriend geworden, apporteren is zijn lust en leven. Hij luistert al goed en speelt steeds enthousiast met maatje Smoushond Oliver en is vriend met alle 7 katten. Bas is een fijne kameraad voor allen en wij zijn heel blij met hem en hij met ons.

 

 

Yip Nina v.d. Meerpoel

 

Yip is een tijdje teruggeweest bij fam. Bukkems. Er was onvoldoende klik tussen Yip en zijn baasjes. Harrie Bukkems heeft gelukkig een nieuw plekje voor Yip gevonden en deze baasjes, Hanneke en Ed, zijn heel erg blij met Yip; hij luistert goed en is al een bekendheid in zijn woonomgeving; het is een superblije hond. Ik hoop van harte dat Yip nu zijn vaste plekje heeft gevonden. Helaas lijdt Yip zeer waarschijnlijk aan epilepsie; hij krijgt hiervoor medicatie en het gaat goed met hem. 

 

Yip is al een knappe vent aan het worden!

 

Fokdag 30 maart 2019: Ook Yip was aanwezig, samen met zijn nieuwe, blije baasjes. De keurmeester beoordeelde hem als volgt (volledig verslag in ZooEasy): Reu van goed formaat, licht gestrekt met een krachtig reuenhoofd. Voldoende breedte in schedel, correct gebit en oogkleur. Krachtige korte hals, goed uitgezwaard lichaam. Goede ribben. Topline moet krachtiger. Staat breed in front en sterk hellend bekken. Evenredig gehoekt. Prima bone. Voldoende sterke voet. Gangwerk nog niet stabiel met name in front nog breed en achter hakkeneng. Zijn beharing was prima en de juiste vachtkleur. Hij kreeg een Zeer Goed. 

 

 

Yaro Nina v.d. Meerpoel

 

Yaro woont bij zijn baasjes Ludwig en Annick in België.

 

December 2017: een berichtje over Yaro. Zijn baasjes stuurden ons diverse mooie foto's en schreven ons het volgende: 
Na zijn eerste jaar in België sturen we jullie graag enkele foto’s van Yaro. Yaro is een hond met veel energie. Hij gaat vaak mee naar zee waar hij zich op het strand kan uitleven. Het is niet de makkelijkste hond om op te leren en durft af en toe wel eens kattenkwaad uit te halen in de tuin. Hij is vaak ook koppig en eigenwijs maar o zo lief en super aanhankelijk. We zouden hem niet meer kunnen wissen.
Mooi om te horen en een nazaat om trots op te zijn!


Fokdag 30 maart 2019: Ook Yaro was van de partij op de fokdag in Zaltbommel. Keurmeester mw. G. Halff-van Boven kwalificeerde hem met een Zeer Goed; bijgaand enkele opmerkingen uit het keurverslag (volledig verslag in te zien in ZooEasy): Krachtige reu met goede substantie. Vandaag in een te goede voerconditie. Prima maat. Oog moet nog doorkleuren, correct gebit. Sterke hals die droger mocht zijn. Sterk lichaam met zwaar bone. Correcte  benen en voeten. Voldoende opvulling in front. Sterke ribbenpartij. Prima beharing en bevedering. 

 

Yussi Nina v.d. Meerpoel (YUSMAN)

 

Yussi (Yusman) woont in België bij Marian en Wim. Hij is al een 'uit de kluiten gewassen Drent' geworden. 

 

December 2019: Onderstaande foto ontvingen wij als Nieuwsjaarsgroet voor 2020! Wij vinden hem supermooi

 

Ylona Nina v.d. Meerpoel (ROMY)

 

Ylona, Romy, woont bij haar vrouwtje Ria in het plaatsje Vries. 

 

Fokdag 30 maart 2019: Romy was ook van de partij op de Fokdag in Zaltbommel. Zij ontving een Uitmuntend en onderstaand enkele opmerkingen van keurmeester mw. G. Halff-van Boven: 

Prima type en totaalbeeld. Licht gestrekt en goed formaat. Vrouwelijk hoofd, prima oogkleur. Uitmuntend gebit. Sterke hals, maar kan droger. Voor leeftijd prima lichaam met correcte boven- en onderbelijning. Mist nog opvulling in front, prima bone en voeten. Bekken kon vlakker. Evenredig gehoekt. Moet in totaal krachtiger worden. Prima vachtstructuur. (Uitvoerig verslag in ZooEasy)

 

Ytessel Nina v.d. Meerpoel (TESSEL)

 

Tessel, 8 weken oud en net verhuisd naar haar nieuwe baasjes. Ze is een leuke pup, met een open en ondernemend karakter. Apporteren doet ze ook al prima. 

 

5 oktober 2017: Tessel is nog steeds een ondernemend typetje. Haar baasjes schreven ons:
Het eerste jaar was met vallen en opstaan. Het gras omgeploegd, in de bank, uit de bank. Heel veel geleerd en nog steeds bezig om een goede hond te worden. De baas heeft heel veel geduld moeten hebben en nog steeds. Ik, Tessel, heb een rebels karakter maar een groot en lief hart.  Ga nog elke week naar de jachtschool en heb een goed rapport. 
Dit berichtje spreekt voor zich: Jullie hebben een echte Drent in huis! 

 

Fokdag 30 maart 2019: Ook de baasjes van Tessel hadden de moeite genomen om haar te laten beoordelen op de Fokdag. Tessel kreeg een Zeer Goed en hierbij enkele opmerkingen, gemaakt door keurmeester mw. G. Halff-van Boven: 
Teefje van goed formaat, licht gestrekt. Vrouwelijk hoofd nog erg smal in schedel. Correct gebit en oogkleur. Krachtige hals, voldoende droog. Prima structuur en kleur (uitgebreider verslag in ZooEasy)

 

 

Ymke Nina v.d. Meerpoel (FLOORTJE)

 

Floortje heeft haar nieuwe huis gevonden in Didam. Wij wensen haar nieuwe baasjes Hanneke en Lex veel plezier met deze kleine meid en hopen binnenkort een keertje een foto van haar te mogen ontvangen.

 

17-12-2016:
Floortje groeit als kool; ze weegt inmiddels meer dan 8 kg. Ze is heel leergierig, past zich prima aan en loopt het liefste los, ook in het bos en het buitengebied. 
Een scheet van een hondje!


14-02-2017: Onderstaand Floortje. Ze weegt inmiddels 17 kg en is een behoorlijk ondeugend Drentje. Ze wordt "De Pietje Bel" van de familie genoemd. Er zit veel pit in het hondje en als je nog niet bekend met het begrip Eigenzinnigheid, Floortje is het voorbeeld hiervan. Een echte Drent, je ziet haar af en toe denken; zal ik doen wat de baas wil of zal ik hem nog even in spanning houden? Maar Floortje is een scheet van een hond en, gelukkig, zijn haar baasjes zeer gelukkig met haar. 

 

13-04-2017: Leuk om weer 'ns iets te horen over Floortje. Zij heeft een wel heel bijzondere vriend aan de haak geslagen. Als ze langs het paard loopt, moeten ze altijd samen even knuffelen. Heerlijk vindt ze dit!
Verder gaat het heel goed met haar; ze is al lekker aan het puberen. 

 

Floortje, 6 maanden oud 

Oktober 2017: Een berichtje van haar baasjes na haar 1e verjaardag: 

Het is nog steeds een gigantische Pietje Bel, vandaag ging bijna de 2e afstansbediening van de tv de mist in. De tanden staan er in, maar hij doet het gelukkig nog. Ze is een enorme drukbol, maar toch ook heel lief. Vechten met de baas is het liefste wat ze doet. En ik kan je verzekeren, dat dat hard gaat. Baasje zit vol met blauwe plekken en krassen van poten.
We gaan over ruim een week met Floortje op de “jonge honden” cursus hier, we denken dat dat wel goed is voor haar. Ze is stapel met andere honden en knettergek met kinderen. Drenten eigen zullen we maar zeggen. Het is een scheet van een hond! (oud Gelders gezegde).
 

Fokdag 30 maart 2019: Ook Floortje mochten wij terugzien op de Fokdag. Zij kreeg een Zeer Goed van keurmeester mw. G. Halff-van Boven. Bijgaand enkele opmerkingen (uitgebreid verslag in ZooEasy): Teefje van goed formaat, licht gestrekt met voldoende substantie voor leeftijd. Vrouwelijk hoofdmist nog breedte in schedel. Oogkleur nog erg licht. Correct gebit. Al goed lichaam met voldoende diepte en ribwelving. Prima bone, correcte topline. Mooie beharing.


Verslag Fokdag 30 maart 2019

Van de 7 nakomelingen zijn er 2 reuen en 3 teven naar de Fokdag in Zaltbommel gekomen. Keurmeester Mw. G. Halff-van Boven omschreef het nest als volgt: 

Dit nest heeft voldoende substantie. Moeder heeft duidelijk de royaal en laaggeplaatste oren doorgegeven. Vader heeft invloed gehad op de reuen. Super temperamenten en voldoende rastypisch in hoofd. 

Wij zijn diktevreden met deze beoordeling!!