Foto-galerij nest Roef x Nina

 

Op 4 oktober 2016 zijn de pups van onze Roef en Nina Eefke v.d. Meerpoel geboren bij kennel Van de Meerpoel in Someren. 4 reuen en 3 teefjes kwam in de vroege ochtenduren op de wereld. Mirjam had dit maal het geluk dat ze bij de geboorte van de hondjes aanwezig mocht zijn. Dit was echt helemaal TOP en VOLOP GENIETEN!
 

De drie teefjes, nu 1 week oud

De vier reutjes, op de foto 1 week oud

=============================================

 

Eind november 2016 is de verhuizing van de pups begonnen. Allemaal hebben ze een nieuw 'warm mandje' gevonden en graag stellen wij ze aan u voor:

 

Yancko Nina v.d. Meerpoel (BAS)

 

Bas heeft zijn mandje verplaatst en wel naar Noordwijkerhout. Hij woont daar samen met zijn baasjes Robert en Sibilla, hun Hollandse Smoushond en 7 katten. Zijn baasjes vinden Bas een geweldig leuke en heel slimme pup. Bas past zich zeer goed aan en gaat ook al naar de puppycursus. Hopelijk kunnen we over een tijdje een foto plaatsen van Bas.

 

Enkele foto's van Bas, gemaakt in januari 2017, met dank aan zijn baasjes.  

Na de eerste verjaardag, 4-10-2017, nog een berichtje ontvangen over Bas. Zijn baasje Robert schreef ons: Bas is een zeer leuke levendige alerte vriend geworden, apporteren is zijn lust en leven. Hij luistert al goed en speelt steeds enthousiast met maatje Smoushond Oliver en is vriend met alle 7 katten. Bas is een fijne kameraad voor allen en wij zijn heel blij met hem en hij met ons.

 

 

Yip Nina v.d. Meerpoel

 

Yip is een tijdje teruggeweest bij fam. Bukkems. Er was onvoldoende klik tussen Yip en zijn baasjes. Harrie Bukkems heeft gelukkig een nieuw plekje voor Yip gevonden en deze baasjes, Hanneke en Ed, zijn heel erg blij met Yip; hij luistert goed en is al een bekendheid in zijn woonomgeving; het is een superblije hond. Ik hoop van harte dat Yip nu zijn vaste plekje heeft gevonden. 

 

Yip is al een knappe vent aan het worden!

 

Yaro Nina v.d. Meerpoel

 

Yaro woont bij zijn baasjes Ludwig en Annick in België.

 

December 2017: een berichtje over Yaro. Zijn baasjes stuurden ons diverse mooie foto's en schreven ons het volgende: 
Na zijn eerste jaar in België sturen we jullie graag enkele foto’s van Yaro. Yaro is een hond met veel energie. Hij gaat vaak mee naar zee waar hij zich op het strand kan uitleven. Het is niet de makkelijkste hond om op te leren en durft af en toe wel eens kattenkwaad uit te halen in de tuin. Hij is vaak ook koppig en eigenwijs maar o zo lief en super aanhankelijk. We zouden hem niet meer kunnen wissen.
Mooi om te horen en een nazaat om trots op te zijn!


 

Yussi Nina v.d. Meerpoel (YUSMAN)

 

Yussi (Yusman) woont in België bij Marian en Wim. Hij is al een 'uit de kluiten gewassen Drent' geworden. 

 

 

Ylona Nina v.d. Meerpoel (ROMY)

 

Ylona, Romy, woont bij haar vrouwtje Ria in het plaatsje Vries. 

 

 

Ytessel Nina v.d. Meerpoel (TESSEL)

 

Tessel, 8 weken oud en net verhuisd naar haar nieuwe baasjes. Ze is een leuke pup, met een open en ondernemend karakter. Apporteren doet ze ook al prima. 

 

5 oktober 2017: Tessel is nog steeds een ondernemend typetje. Haar baasjes schreven ons:
Het eerste jaar was met vallen en opstaan. Het gras omgeploegd, in de bank, uit de bank. Heel veel geleerd en nog steeds bezig om een goede hond te worden. De baas heeft heel veel geduld moeten hebben en nog steeds. Ik, Tessel, heb een rebels karakter maar een groot en lief hart.  Ga nog elke week naar de jachtschool en heb een goed rapport. 
Dit berichtje spreekt voor zich: Jullie hebben een echte Drent in huis! 

 

 

Ymke Nina v.d. Meerpoel (FLOORTJE)

 

Floortje heeft haar nieuwe huis gevonden in Didam. Wij wensen haar nieuwe baasjes Hanneke en Lex veel plezier met deze kleine meid en hopen binnenkort een keertje een foto van haar te mogen ontvangen.

 

17-12-2016:
Floortje groeit als kool; ze weegt inmiddels meer dan 8 kg. Ze is heel leergierig, past zich prima aan en loopt het liefste los, ook in het bos en het buitengebied. 
Een scheet van een hondje!

14-02-2017: Onderstaand Floortje. Ze weegt inmiddels 17 kg en is een behoorlijk ondeugend Drentje. Ze wordt "De Pietje Bel" van de familie genoemd. Er zit veel pit in het hondje en als je nog niet bekend met het begrip Eigenzinnigheid, Floortje is het voorbeeld hiervan. Een echte Drent, je ziet haar af en toe denken; zal ik doen wat de baas wil of zal ik hem nog even in spanning houden? Maar Floortje is een scheet van een hond en, gelukkig, zijn haar baasjes zeer gelukkig met haar. 

 

13-04-2017: Leuk om weer 'ns iets te horen over Floortje. Zij heeft een wel heel bijzondere vriend aan de haak geslagen. Als ze langs het paard loopt, moeten ze altijd samen even knuffelen. Heerlijk vindt ze dit!
Verder gaat het heel goed met haar; ze is al lekker aan het puberen. 

 

Floortje, 6 maanden oud 

Oktober 2017: Een berichtje van haar baasjes na haar 1e verjaardag: 

Het is nog steeds een gigantische Pietje Bel, vandaag ging bijna de 2e afstansbediening van de tv de mist in. De tanden staan er in, maar hij doet het gelukkig nog. Ze is een enorme drukbol, maar toch ook heel lief. Vechten met de baas is het liefste wat ze doet. En ik kan je verzekeren, dat dat hard gaat. Baasje zit vol met blauwe plekken en krassen van poten.
We gaan over ruim een week met Floortje op de “jonge honden” cursus hier, we denken dat dat wel goed is voor haar. Ze is stapel met andere honden en knettergek met kinderen. Drenten eigen zullen we maar zeggen. Het is een scheet van een hond! (oud Gelders gezegde).