Wie ben ik?

 

Even een introductie:

Mijn naam is Mirjam van Hoef-Vervaart, getrouwd met Jo van Hoef en moeder van 2 zonen en sinds januari 2018 oma van enkele kleindochters. 

Mijn passies zijn mijn dieren: honden, paarden, kippen en konijnen; hier ga ik letterlijk voor! Ik geniet van het kijken naar, het werken met en het trainen met dieren. 

Dat verklaart direct waarom ik op 2 april 2018 gestart ben met mijn eigen bedrijf:
Trainingscentrum Aarlehof in Best

Ikzelf heb sinds 1984 eigen honden: eerst Heidewachtel Anka en daarna volgen de Drentsche Patrijshonden Max, Roef en Rink. In 2018 hebben we onze vierde Drent, teefje Jessie, mogen  verwelkomen. Ik schrijf met nadruk "teefje" want met deze Drentendame hoop ik over enkele jaren één of enkele nestjes te kunnen en mogen fokken; nestjes, het liefst van mijn eigen reuen Roef en Rink. Vandaar dat ik ook in 2018 mijn kennelnaam heb aangevraagd: Kennel van Aarlehof!

Met mijn honden heb ik (en volg ik nog steeds) diverse cursussen Gedrag & Gehoorzaamheid gevolgd, aangevuld met Ringtraining, Breitensport en sinds 2011 ook Jachthondentraining. Ook heb ik met Roef, Rink en Jessie diverse shows gelopen en ook dat blijft een bijzondere en leerzame ervaring.
Geweldig om samen met je honden bezig te zijn! 

ik heb ruim 20 jaar ervaring als hondentrainster en heb met veel plezier trainingen verzorgd bij Kynologenclub De Kempen, afd. Oirschot. Vele uren heb ik me met raad en daad ingezet bij de groepen Gedrag & Gehoorzaamheid en Breitensport. Ik vond het heerlijk om te werken met de baasjes en hun viervoeters en genoot als ik zag dat de combinaties "samen vrolijk verder" gingen. Naast het verzorgen van trainingen heb ik me ook nog 8 jaar ingezet als lid van de Activiteitencommissie van KC de Kempen; speurtochten, spelletjesdagen, Breitensportwedstrijden en heel veel wandelingen hebben we georganiseerd en altijd was het mooi om te zien hoeveel plezier mens en dier aan elkaar kunnen beleven, als de wederzijdse klik en het respect er was. 

In 2002 ben ik mezelf gaan omscholen van management assistente tot dierenarts-assistente en in 2004 ben ik begonnen bij Dierenartsenpraktijk Schijndel (tegenwoordig DAP De Meierij) als paraveterinair dierenarts-assistente. Ruim 14 jaar heb ik met veel plezier en inzet dit werk verricht. Met name de puppybegeleidingen en de puppy-clinics vond ik heerlijk om te doen; uitleg geven over opvoeding, gedrag, training, voeding en parasieten waren o.a. de vaste onderwerpen tijdens deze sessies. Verder bestond mijn werk uit baliewerkzaamheden, het assisteren in de operatiekamer, het verzorgen van de operatie- en opnamepatiënten en het begeleiden van hun eigenaren. Want het is en blijft altijd moeilijk om je dier achter te laten in de dierenartsenpraktijk. 

Met de kennis opgedaan tijdens de vele hondentrainingen, het werk in de dierenartsenpraktijk, de vele bijscholingen en de contacten met de eigenaren vond ik dat ik meer kon doen: deze kennis delen! Dus ging ik ging op zoek naar een combinatie en die heb ik nu gevonden in de manier van instructie geven bij de Hondentraining-op-Maat.