Hondentraining op Maat

 

Sinds augustus 2020 ben ik op kleine schaal gestart met de individuele begeleiding van eigenaar en hond. 
Met name het persoonlijke contact, het afstemmen op de specifieke hulpvraag of -vragen en daardoor doelgericht trainen geven mij veel voldoening en is voor de combinatie een prettige manier van trainen en samenwerken met de hond.

Intake-gesprek en vervolgafspraken:

Tijdens een uitgebreid intake-gesprek bepalen we samen welke doelen we gaan stellen en vooraf aan een trainingsmoment stel ik één of meerdere oefeningen samen, afhankelijk van het niveau van de combinatie. Ik bekijk dus ná elke training, wat er de keer daarop geoefend gaat worden. 

Na elk contactmoment maak ik een verslag en geef ik huiswerk-oefeningen mee. Door op deze manier te werken, hopen we per trainingsmoment het optimale resultaat te bereiken. 

Eindresultaat:

Uiteindelijk wil ik er naar toe werken dat een combinatie "samen vrolijk verder gaat". Dat kan betekenen dat de hond een fijne huishond is voor wandelingen en terrasjes afstruinen, een kameraad om mee te  fietsen of dat de combinatie verder gaat met het volgen van de diverse hondentrainingen, zoals Gehoorzaamheid, Behendigheid, Jacht, Speuren enz. 

 

Mirjam met Rink tijdens een gehoorzaamheidsoefening Volgen 

 

Groepstraining:

Het zit nog altijd in de pen, maar helaas bied ik voorlopig nog geen groepstraining voor honden aan.