Onze konijnen

De konijnenren

 

Al sinds 1997 zijn er altijd wel één of enkele konijnen in ons gezin. Het zijn erg vrolijke, enthousiaste beestjes waarnaar je uren kunt kijken. De passie van Mirjam ging zelfs zo ver, dat ze een cursus Konijngedrag-deskundige heeft gevolgd bij Tinley. Onderstaand een opsomming van onze flaporen: 

Pieter:
Ons eerste konijn heette Pieter en was een kadootje voor de Eerste Communie van onze oudste zoon. Na anderhalf jaar in huis gewoond te hebben, kreeg Pieter de tuin van ons vorige huis ter beschikking. Op 9-jarige leeftijd (!) hebben we alsnog een leuke dame (Sjan) uit een konijnenopvang in Berlicum gehaald en het was meteen liefde op het eerste gezicht. Alles deden ze samen. Pieter is 12,5 jaar geworden.

Sjan:
Sjan was een wit hangoor konijn. Sjan was gedropt bij een kinderboerderij en wierp daar zes jongen, allen waren dood. Ze was ongeveer 6 jaar oud toen Pieter haar uitzocht. Sjan is ongeveer 12 jaar geworden.

Basje:
Als nieuwe partner voor Sjan hebben we Basje opgehaald bij een konijnenopvang in Waalwijk. Basje was een Nederlands dwerghangoor konijn en was gevonden in een park in Breda. Basje had helaas diabetes en heeft maar enkele jaren bij ons gewoond. In het voorjaar 2013 hebben we Basje laten inslapen.

Beau:
Was het tweede vrouwtje voor Basje en is een zwart/bruin dwerghangoorkonijntje. Zij woonde ruim 2 jaar met haar zus, toen ze begonnen te vechten en één van hun een ander hokje moest zoeken. Beau kwam toen bij ons wonen, als vriendin van Basje en vanaf zomer 2013 deelt ze haar hok met Gijsje. Beau is helaas samen met haar pasgeboren jong overleden op maandag 23-12-2013.

Beeb:
Beeb was het konijntje van een stagiaire op het werk van Mirjam en Beeb was na het overlijden van haar maatje erg eenzaam. Ze had pas jongen geworpen maar uit frustratie had ze ze allemaal gedood. In het begin was ze erg fel en watervlug. Verschillende keren is ze uit haar ren ontsnapt en kon Jo haar weer zoeken in de weide of in de tuin. Na haar sterilisatie is ze rustiger geworden en woont ze nu in harmonie samen met Otto.

Otto:
Otto is in juni 2013 bij ons gekomen. Otto was toen ongeveer 2 jaar oud en komt uit Gemonde. De eigenaren wilden alleen nog maar vrouwjtes, dus Otto kon met ons mee naar Best. Otto en Beeb wonen samen en kunnen het aardig met elkaar vinden.

Gijsje:
We hebben Gijsje in september opgehaald in Beek en Donk. Hij woonde samen met zijn broertje maar op 12 weken leeftijd begonnen zij te vechten. Gijsje en Beau wonen nu heerlijk samen en ook zij doen vrijwel alles samen. Helaas is Beau in december 2013 overleden en zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe vriendin voor Gijsje.

Greetje:
Greetje is onze jongste aanwinst en hopelijk voorlopig onze laatste. Als alles goed gaat blijven beide koppeltjes Otto-Beeb en Gijsje-Greetje de komende jaren in goede gezondheid heerlijk bij ons wonen.

  Pieter en Sjan genieten van de zon                                                                                                                                           Basje

 Otto, een fotogeniek manneke 

 Beau en Gijsje   Beeb, 'n beetje felle meid!

  
Greetje; hier op de foto 8 weken oud!