Onze kippen

Onze kippen (Welsumer en Schijndelaren) scharrelen overdag heerlijk over onze grond. Tegen de avond komen ze netjes "op stok", gaat het luikje dicht en kunnen ze veilig overnachten!

 

Nieuws

15 februari 2017: Toch al 'n beetje Pasen-gevoel!

Toen ik vandaag enkele pakken stro ging halen in onze opslag, trof ik daar weer 4 mooie lichtblauw-groene eitjes aan van één van onze Schijndelaar kippen. En ik maar denken dat ze 'van de leg' waren. De zoektocht naar eitjes is weer begonnen want deze kippen vinden het veel leuker om ergens op 't stro te zitten dan netjes de eitjes te leggen in het legnest. 

 

21 juni 2015:

Op Vaderdag is ons eerste kuikentje uit het ei gekomen! Wat een leuk kado voor Jo. 
In de loop van de week zijn er nog 6 anderen uit het ei gekomen en dat brengt de teller op 7 kuikens! 

Ze worden prima verzorgd door de kloek (Een zwarte Schijndelaar).

 

22 februari 2015:

Vandaag is onze Barnevelder haan, genaamd Barney, verhuisd naar Kraggenburg, nabij Emmeloord. We hadden iets teveel hanen in ons hok maar omdat Barney zo mooi èn lief was, hebben we een nieuw kippenhok voor hem gezocht. Hij scharrelt nu rond bij Kennel V.d. Flevomare.

 

22 januari 2015:

Sinds enkele weken hebben we elke dag wel 2 of 4 eitjes en sinds vandaag is ook het krielkipje begonnen met een eitje leggen. De donkergroene en de mintgroene eitjes zijn van de Schijndelaren, de bruine eitjes komen van de Welsumers en het kleine eitje, zo groot als een kwarteleitje, komt van de Sebright kip.

 

Oktober 2014:

Nog steeds geen eitjes maar wel vrijheid voor de kippen! Bijna dagelijks scharrelen ze enkele uren door de wei. Ze vinden het heerlijk.

    
Welsumer haan                               Barnevelder haan                          Sebright krielkipje

Juli 2014: De kippenfamilie is wat ons betreft compleet!

Er scharrelen 9 stuks door onze kippenren en het is geweldig om te zien hoe de "pikorde" ontstaat. We hebben op dit moment 3 Welsumer, 3 Sebright, 1 Barnevelder en 2 Schijndelaren (zwart) 's-avonds "op-stok" zitten. Ongeveer half augustus verwachten we de eerste eitjes. 


10 mei 2014
: De eerste bewoners zijn gearriveerd!
 
Vandaag hebben we enkele kuikens opgehaald in Liempde. Het zijn echter geen Barnevelders, maar 3 Welsumers-kuikens van 5-6 weken oud en 3 Sebright-kuikens van ongeveer 3 weken oud. We zijn er heel erg blij mee en hopen dat ze gezond zullen opgroeien. 
Over een paar dagen komt er nog een Barnevelder-kuiken en over ongeveer 2 weken volgen er dan nog enkele Schijndelaren. Heerlijk om eindelijk onze wens in vervulling te zien gaan.

Wordt vervolgd!

           
De Sebright kuikentjes

  
De Welsumer kuikens