Nieuws

Op deze pagina houden wij u graag op de hoogte van de ontwikkelingen rondom onze paarden Sjoukje, Amar en Yade.

Augustus 2020: De combinatie Amar & Suzanne zijn gestart met dressuurproeven!

Sinds februari 2020 rijdt Suzanne de Poorter onze Amar v.d. Oostwal en deze combinatie is succesvol gebleken. Op 30-08-2020 hebben ze tijdens hun eerste dressuurproef in de L2 bij Stal t Woud in Scihijndel hun eerste winstpunt gescoord! Supertrots met dit resultaat. Wij wensen hun veel plezier en succes in het komende seizoen. 

 

December 2019: De combinatie Amar & Francoise is gestopt 

Na ruim 8 jaar samen een combinatie te zijn geweest, samen gereden tot M1 dressuurniveau, hebben wij besloten om te stoppen met amazone Francoise. Wij kijken terug op hele mooie jaren en gunnen Francoise een ander paard waarmee ze wellicht op hoger dressuurniveau zal kunnen komen. Waar een wil is, is een weg! Amar loopt nu heerlijk in de wei, met regelmaat voor de marathonwagen en af en toe een ritje 'onder de man'. 

 

Augustus 2019: Yade en Floor gaan samen trainen bij Stal Rooth in Oirschot

Nadat Yade terug kwam van haar trainingsperiode bij Stal Rooth hebben wij besloten dat Floor haar kan en mag berijden. Ze volgen dressuurlessen bij Rowie Rooth en tussen de lessen door, trainen ze in de binnenbak van Paardensport-vereniging Best (PSVB). Uiteraard zoeken ze samen ook met regelmaat de zandpaadjes op voor een heerlijke buitenrit. 

 

Zomer 2019: Amar en Yade beiden betuigd en onder het zadel

Begin juni is Yade naar trainingsstal Rooth in Oirschot gebracht. Rowie Rooth heeft haar zadelmak gemaakt en de beginselen onder het zadel bijgebracht, terwijl Rob van den Heuvel Yade haar de kneepjes voor de wagen heeft bijgebracht. Tijdens de laatste 2 weken van de training is Amar aangesloten en hebben ze geleerd om zowel enkel- als ook tweespan te lopen. Ze doen het prima samen. Ook wij, Jo en Mirjam, hebben nog diverse menlessen gevolgd onder leiding van Rob van den Heuvel. Heerlijk om zo samen met je paarden bezig te zijn! 

 

23 juni 2016: Sjoukje ingeslapen

Op donderdagavond 23-6-2016 hebben we met veel tegenzin onze Sjoukje moeten laten inslapen. Haar lichaam was op. We missen haar ontzettend maar zijn blij dat ze nog waardig afscheid heeft kunnen nemen van Amar en Yade. 

 

14 mei 2016: Amar weer terug op Aarlehof en: KEURIG BETUIGD!

Amar is weer terug na een mencursus van 3 weken. Zij heeft bij Mentrainingsstal Van de Heuvel in Oirschot prima geleerd hoe ze voor de marathonwagen moet lopen. Door de rustige en ontspannen trainingsmethode van Rob van de Heuvel vindt ze het nu ook heerlijk om, zowel onder het zadel als ook aangespannen, met ons op pad te gaan. 
Jo is supertrots op zijn Fries.

 

22 april 2016: Amar wordt betuigd!

Vandaag hebben we Amar weggebracht naar Mentrainingsstal Van de Heuvel in Oirschot. 
Hier gaan ze volop met Amar aan het werk zodat ze over enkele weken voor de marathonwagen kan lopen. Jo heeft er erg veel zin in om met haar heerlijke bosritten en menwedstrijden te gaan rijden. 

 

17 april 2016: Show in Kasterlee, België

Amar en Francoise hebben alweer hun eerste show gereden met de Carrousselgroep Phaidra. De show werd gereden in Kasterlee in België. Het eerste optreden dit jaar met hun nieuwe show, helaas niet met hun nieuwe kledij vanwege de wisselende weersomstandigheden.
Ondanks de fikse regenbui inclusief hagelstenen halverwege de Kür, bleven de dames toch lachen. Professioneel! Onze Zuiderburen waren erg blij met het imposante optreden van 16 Friezen en amazones. Mooi gedaan.

 

19 juni 2015: Merrieveulen geboren!

Wat een kadootje op onze 28e trouwdag! Ze heet Yade (Rindert x Olrik). De bevalling verliep voorspoedig en moeder Amar v.d. Oostwal en dochter Yade lopen nu heerlijk in de wei. 

9 januari 2015: Show op de Centrale Hengstenkeuring in Leeuwarden

Onze eigen Amar heeft met Phaidra Friezencarrousselgroep deelgenomen aan bovengenoemde show. Samen met nog 15.000 toeschouwers hebben we kunnen genieten van een geweldige show met mooie muziek en bijpassende verlichting. Echt een "kippenvel-"moment; een kroontje op het werk van deze dames-groep!

4 oktober 2014: DIERENDAG

Amar met haar nieuwe peesbeschermers. Een cadeautje van haar amazone Francoise.


4 september 2014:

Vandaag nog een scan gemaakt van onze merrie Amar door Sascha van Friezenstoeterij De Hondshoeve uit Grashoek (Limburg). Het vruchtje is nu 5 weken oud en je kunt het hartje al zien kloppen op de echo. Nog 10 maanden wachten. De naam moet beginnen met een W X Y of Z. Nog tijd genoeg om daar over te denken.

18 augustus 2014:

Eindelijk! Onze Amar is drachtig; vandaag een echo laten maken en daarop was het vruchtje van 19 dagen oud te zien. Als alles goed blijft gaan, verwachten we eind juni 2015 het veulen van Rindert 406 x Amar v.d. Oostwal. Over 2 weken laten we nogmaals een echo maken om te zien of het hartje klopt...

4 augustus 2014:

Tijdens de Fokdag van Vereniging Het Friesche Paard Zuid-Nederland hebben Amar en Francoise deelgenomen aan het defilé. Samen met Phaidra en 7 authentieke koetsen werd er een rit gemaakt door het stadje Hilvarenbeek. In de middag hebben ze een geweldig mooie show verzorgd met Phaidra Carrousselgroep. We zijn wederom DIK tevreden!

28 juli 2014:

Nog steeds zijn we bezig om Amar drachtig te krijgen. Ze is zelfs 10 dagen gaan logeren bij een fokstal en we hebben nu goede hoop dat Amar drachtig is van de mooie hengst Rindert 406. Op 17 augustus wordt de 18-dagen echo gemaakt... dat wordt duimen!

12 juli 2014:

De trainingen en de privélessen van Monique Moonen beginnen hun vruchten af te werpen; vandaag hebben Francoise en Amar maar liefst 3 winstpunten gereden in de L1. Trots op dit mooie stel. 

2-3-4 mei 2014: 

Drie dagen lang hebben Amar en haar amazone Francoise (rechts op de foto) meegedaan op Animal Event aan de demo's van Friezencarrousselgroep Phaidra. Ook hebben ze met enkele ruiters elke dag een demo verzorgd in de Penny Piste. 

16 maart 2014:

Vandaag zijn Francoise en Amar op pad geweest voor een heerlijke strandrit in de omgeving van Wassenaar. Jo ging op de fiets mee en heeft geweldig mooie foto's gemaakt van enkele deelnemers van Friezen Carroussel Phaidra. Eén van deze foto's willen wij hier graag plaatsen op onze site. Geweldig!

25 januari 2014

Vandaag zijn we naar naar Friesland geweest om de Friesche hengst Rindert 406 te bezichtigen bij dekstation De Terpen in Wommels.In hem zien wij een geschikte kandidaat voor het veulen van Amar. Nu nog even bedenken of we ons plan om een veulen te fokken gaan doorzetten. 
  
Rindert 406
 

19 januari 2014:

De eerste show in 2014 met Carrousselgroep Phaidra, ter gelegenheid van een Nieuwjaarsreceptie in Den Dungen. Het was weer geweldig om te zien!

 

 

29 december 2013:

Op onderstaande foto staat ze voor het eerst voor de wei-sleep; Amar vond het zo spannend dat de oefening in aanvang leek op rodeo. Gelukkig konden ze de oefening met de wei-sleep positief afsluiten. Over enkele weken hoopt hij dat Amar voor de sulky kan lopen.


26 december 2013
:
 

Jo is onlangs gestart om Amar te betuigen. Vandaag voor het eerst bij Amar het tuig omgehangen. Amar deed het prima. De oefening ging zo goed zelfs dat Jo en Amar samen nog 1,5 kilometer door de buurt zijn gaan (hard) lopen.