Amar v.d. Oostwal

Amar, een Friese merrie geboren op 6 mei 2008 in Zuid Holland bij Stal Van de Oostwal, hebben we gekocht toen ze nog net geen 1 jaar was.
Ze was een kleine, beetje spichtige Fries, maar kon geweldig lopen. In het begin heeft ze behoorlijk moeten wennen aan het bestaan als huisdier. Vele uren is Jo met haar bezig geweest en na verloop van tijd liep ze netjes met hem mee over straat en gingen ze op ontdekking bij o.a. loonwerkers want Amar moest uiteraard verkeersmak worden. Ook lukte het steeds beter om haar aan te raken, te borstelen en ook een deken werd geaccepteerd. Op 3-jarige leeftijd was ze veranderd in een grote knuffel die nieuwe dingen reuze interessant vond.


Twenter Amar en Jo in de longeerbak van
Recreatieoord Hippique in Westendorp (Gelderse Achterhoek)

In de zomer van 2011 begon onze toenmalige amazone Francoise met het zadelmak maken. Begin 2012 zijn ze gestart met dressuurlessen en gingen ze telkens met stapjes vooruit. Ze startten met dressuurwedstrijden in de B-klasse en behaalden regelmatig een winstpunt. 

 

   Francoise en Amar in Hilvarenbeek

 

 

 

 

 

 

 

 

In de zomer van 2013 werden ze gevraagd om deel te nemen bij de Friezen Carrousselgroep Phaidra. Na een proefperiode van 6 weken, mochten ze definitief blijven bij deze schitterende groep en reden ze, naast dressuurwedstrijden ook regelmatig shows. Was echt mooi en leuk om te zien. In 2016 werd de samenwerking met Phaidra helaas beëindigd. 


Francoise en Amar bij Friezencarrousselgroep Phaidra

 

Amar met haar merrieveulen Yade, geboren op 19 juni 2015

 

2018 Moeder en dochter: Amar 10 jaar en Yade bijna 3 jaar

 

Klompenrit 2019: Amar, Jo en Floor en daarnaast Alana, Jos en Thieu. Het was een geweldige rit, supergezellig en prima geregeld!